Delta Dunării se află în partea de Est a României, la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră. Are aproximativ 100 de kilometri lungime și 100 lățime și o populație grupată în 15 localități și două orașe: Tulcea și Sulina.

Ea găzduiește peste 1.830 de specii de copaci și plante, peste 2.440 de specii de insecte, 133 de specii de pești, 91 de specii de moluște, 11 specii de reptile, 10 specii de amfibieni, 320 de specii de păsări, 44 de specii de mamifere, foarte multe dintre acestea fiind declarate specii unice și monumente ale naturii.

Acesta este și cel mai nouă pământ din Europa, crescând în fiecare an cu aproximativ 40 de metri. Delta Dunării este cea de-a doua ca mărime din Europa, pe primul loc fiind cea a Volgăi. Bogăția naturală a locului situeazăDelta Dunării pe locul trei în lume în rândul celor mai importanță rezervații naturale de pe glob.

De asemenea, Delta Dunării este unică în lume și prin faptul că deține cea mai bogată faună ornitologică din lume, cât și cea mai mare zonă compactă de stuf (240.000 ha).

Printre cei mai rari „localnici” ai acestui loc minunat se numără: pelicani dalmaţieni, cormorani mici, gâşte cu pieptul roşu, pelecanus onocrateus, egreta albă, egreta garzeta, acipenseriada, mustrella lutreola și oterul.

Cu o astfel de bogăție naturală o să ai cu siguranță ce să vezi în Delta Dunării. Poți să apelezi la localnicii din zonă, care dețin bărci, și care știu exact pe unde să te plimbe pe apă ca să vezi comorile naturii.

Încă din anul 1990, delta din România a fost inclusă de UNESCO în circuitul rezervațiilor mondiale ale biosferei.